Tid for revejakt

Foto: Even Røhnebæk

Foto: Even Røhnebæk

Som tidligere år er det denne vinteren også to tilrettelagte åteplasser, i vestfjellet, for jakt på rev. 

Plass nr. 1, i samarbeid med Hallgeir Olsen, er ved Forsetsetra (ikke Kittilbulia som i 2016 og 2017). Hallgeir har brakke og utlagt åte på stedet. Det er mulighet til å kjøre bil helt fram. Brakka har 1 sengeplass og vedovn. Det har blitt felt mye rev på dette åtet de siste vintrene.

På plass nr. 2, ved Revsjøvegen, har Gausdal rovviltjaktlag brakke og åte i forbindelse med prosjektet "effektiv lisensfelling av jerv i Oppland". Jervejakta avsluttes 15. februar. Etter den tid kan derfor brakke og åte benyttes til revejakt. Også denne brakka har 1 sengeplass og vedovn. Det er en 6 kilometers skitur fra Synstgardsetra og inn til brakka, som står plassert nedunder Vetafjellet omtrent der stien til Ongsjøfjellet tar av fra Revsjøvegen. Skispor så og si til døra ved å følge "Vetafjellrunden". 

Åtejakt her kan være fint å kombinere med hyttetur til Slivasshytta, hvis en eller flere i turfølget har lyst til å jakte rev, attått isfiske, skiturer, fuglehundtrening (fram til 31.03 i treningsfeltet) osv.

Revejakta er gratis. Jegere som ikke har prøvd denne jaktformen før, eller ikke har mulighet til å ha eget åte ønskes spesielt velkommen. Åtejakt på rev er spennende!

Alle som skal jakte må ha smårovviltkort for Gausdal statsallmenning. Dette er gratis ved henting på fjellstyrekontoret. Kortet kan også skrives ut på inatur.no. Koster da 1 krone + gebyr til inatur) Smårovviltkortet finner du her.

Ta kontakt med Gausdal fjellstyre på e-post: gausdal@fjellstyrene.no, eller tlf. 91 66 63 55 (gjerne SMS), for å avtale hvilke netter du vil jakta.

Gasta Design