åpne buer

OM BUENE: Gausdal fjellstyre eier, og drifter 14 åpne buer i Gausdal vestfjell/Langsua nasjonalpark. Alle buene er utstyrt med kokekar, dekketøy, madrasser og ved. Du må selv ha med mat, sovepose, stearinlys/lampeolje, fyrstikker og dopapir Det går merkede stier til alle buene, og de fleste ligger i umiddelbar nærhet til gode fiskevann.

BRUK AV BUENE: I de første tre ukene av småviltjakta (15/9-5/10) er det mulig å leie buene. Resten av året står de åpne for fjellvandrere som trenger tak over hodet for rast eller overnatting. Ingen har fortrinnsrett til bua med mindre det er avtalt med fjellstyret på forhånd.

BETALING FOR BRUK AV BUENE: Overnatting: kr. 100,- pr pers/pr døgn (barn/ungdom under 18 år bor gratis) Dagsbesøk: Dagsbesøkende som bruker ved mm betaler et passende beløp.

BETALING KAN GJØRES PÅ TO MÅTER:

1. ViPPS: Nr. 1554 (skriv navnet på bua, og om betalingen gjelder overnatting eller dagsbesøk i meldingsfeltet på ViPPS).

2. Til bankkonto: Ta med infoskrivet fra holderen du finner på veggen i bua og betal når du kommer hjem. Kontonummer: 2003 05 25885 (skriv navnet på bua, og om betalingen gjelder overnatting eller dagsbesøk i meldingsfeltet på nettbanken)

I tillegg har fjellstyret 8 hytter som er til utleie hele året. Disse hyttene har noe høyere standard enn de åpne buene. Her må du også ha med mat, sovepose, stearinlys/lampeolje, fyrstikker og dopapir.  Disse hyttene kan leies på Inatur eller kontakt Gausdal fjellstyre på 61 22 32 35 eller epost: gausdal@fjellstyrene.no. 

Her kan du se film fra enkelte hytter og buer: 

Leppehytta

Tortjønnhytta

Reinsåshytta

Liumseterhytta

Skjelbreibua

Reinsjøbua

Kårfaldslettet

Moslettbua

Skytterbua

Nordbua

Megrundsbua

Vesterheimsbua og Langsubua

Vedkjøring til åpne buer